Ενεργειακά τζάκια: Οικονομική θέρμανση με υψηλή θερμική απόδοση.


Ενεργειακές εστίες είναι οι κλειστού τύπου με πόρτα (τζάμι), που από τη καύση του ξύλου αποδίδουν το μεγαλύτερο ποσοστό της θερμότητας μέσα στο χώρο (πάνω από 60%).

Μεγάλο ποσοστό απόδοσης έχουν οι εστίες τριών τοιχωμάτων, που ο εσωτερικός τους ανακλαστήρας εμποδίζει την θερμότητα να φύγει από την καπνοδόχο. Η πόρτα της εστίας κλείνει στεγανά και υπάρχει ρυθμιστής αέρα για ελεγχόμενη καύση.
 Με την έλλειψη οξυγόνου μειώνεται η κατανάλωση των ξύλων και αυξάνεται η θερμική απόδοση.



Το ενεργειακό τζάκι αποτελείται από εστία κλειστού τύπου με πυρίμαχο τζάμι, η οποία μπορεί να είναι κατασκευασμένη εσωτερικά από μαντέμι, χάλυβα, πυρότουβλο ή πυρίμαχο κεραμικό υλικό. Η καύση του ξύλου στις εστίες αυτές είναι ελεγχόμενη, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ενέργεια του ξύλου. Μια ενεργειακή εστία είναι πολύ οικονομική στη χρήση της, αφού εμποδίζει, μέσω της ελεγχόμενης καύσης, την υπερβολική κατανάλωση ξύλου. 

 


Βεντιλατέρ αέρα μπορεί να προστεθεί στις περισσότερες ενεργειακές εστίες και προσφέρει πιο άμεση θερμική απόδοση.

 Με το βεντιλατέρ μπορεί να γίνει διανομή της θερμότητας.  
Το βεντιλατέρ επιτρέπει τη διοχέτευση ζεστού αέρα μέσα από εύκαμπτους σωλήνες, φτάνοντας σε έναν ή σε περισσότερους χώρους οι οποίοι θα θερμανθούν ομοιόμορφα.


Τα ενεργειακά τζάκια καταλαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, καθώς προτιμώνται για την ποιότητα και την ασφάλεια που παρέχουν όσον αφορά τη λειτουργία τους.
Επίσης, όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν την κατηγορία αυτή, καθώς με τη χρήση των ενεργειακών τζακιών, αφενός, επιτυγχάνουν μείωση στην κατανάλωση πετρελαίου και, αφετέρου, εξασφαλίζουν μια πηγή θέρμανσης στο χώρο με υψηλή απόδοση.

 Με το ενεργειακό τζάκι έχουμε τη δυνατότητα θέρμανσης χώρου πολλών τετραγωνικών μέτρων.


Τα ενεργειακά τζάκια εξοικονομούν σημαντικά ποσά θερμικής ενέργειας και αποδεικνύονται ιδιαιτέρως οικονομικά ως προς τη λειτουργία τους, ενώ παράλληλα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.


Το ενεργειακό τζάκι κοστίζει περισσότερα χρήματα φυσικά από τα χτιστά ανοιχτού τύπου τζάκια.

Στεφτείτε όχι μόνο πόσο κοστίζει ένα τζάκι αλλά ποιο είναι το οικονομικό όφελος από τη λειτουργία του.

 Για παράδειγμα, αν σας ενδιαφέρει η θέρμανση ενός χώρου και επιλέξετε μια ανοιχτή εστία, που είναι πιο φτηνή από τις κλειστές, έχετε μια οικονομική αγορά, η οποία όμως θα σας κοστίσει πολύ ακριβά όταν θα χρησιμοποιείτε το τζάκι. 




Επιλέγοντας μια πιο ακριβή ενεργειακή εστία, θα μπορούσατε να κάνετε απόσβεση σε δύο με τρία  χρόνια γλιτώνοντας χρήματα με τη μεγάλη θερμικής απόδοσης του τζακιού.  

Θα απαλλαγείτε οριστικά από το μεγάλο κόστος του πετρελαίου που η τιμή του συνεχώς αυξάνετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: