Χτιστά και προκατασκευασμένα τζάκια (ανοιχτού τύπου).





 Κλασικά χτιστά τζάκια (ανοιχτή εστία): Εκείνοι που τα προτιμούν έχουν στο μυαλό τους την εικόνα του παραδοσιακού τζακιού το οποίο χρησιμοποιείται πρωταρχικά ως διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού και δευτερεύοντος ως χρηστική συσκευή. Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τη θέρμανση που μπορεί να τους δώσει η καύση του ξύλου ή δεν γνωρίζουν τη δυνατότητα αυτή.







 Προκατασκευασμένα τζάκια: Τα προκατασκευασμένα τζάκια συνδυάζουν χαμηλή τιμή με ταχύτατη παράδοση και τοποθέτηση. Αποτελούν μία από τις καλύτερες λύσεις για κατασκευαστές οικοδομών για τους οποίους η ποιότητα κατασκευής, η αντοχή στο χρόνο, η λειτουργία καθώς επίσης και η απόδοση δεν παίζουν κανένα ρόλο στην τελική επιλογή.



 Οι εστίες ανοιχτού τύπου χαρακτηρίζονται από μικρό βαθμό απόδοσης σε σχέση με τις εστίες κλειστού τύπου (ενεργειακές) και από μεγαλύτερο βαθμό απωλειών στο εξωτερικό περιβάλλον από την καμινάδα. Οι εστίες αυτές καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ξύλου και έχουν μικρή θερμική απόδοση.

  Η επιλογή της εστίας για ένα χώρο απαιτεί προσεκτική έρευνα αγοράς, καθώς επίσης και σωστή και υπεύθυνη συνεργασία με τους ειδικούς και με το μελετητή του χώρου. Για να μπορέσουν οι υπεύθυνοι να σας προτείνουν την καταλληλότερη επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
 


                    
 

Τα τζάκια ανοιχτού τύπου που καίνε ξύλο, 
η λειτουργία της καύσης πρέπει να γίνεται πάντα υπό συνεχή επιτήρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: