Τι είναι τα Pellets ξύλου;

Πρόκειται για μια μορφή βιοκαυσίμων με ευρεία διαδεδομένη χρήση και πλήθος εφαρμογών, που αποτελούνται από συσσωματώματα βιομάζας ξυλώδους μορφής. Για την παραγωγή τους ως πρώτη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα υπολείμματα επεξεργασίας του ξύλου, τα δασικά υπολείμματα αλλά και γεωργικά υπολείμματα τα οποία αποξυλώνονται.      Τα συσσωματώματα είναι τυποποιημένο κυλινδρικό βιολογικό καύσιμο με προδιαγραφές ποιότητας, για την παρασκευή του οποίου  δεν χρησιμοποιούνται κόλλες ή χημικά πρόσθετα - μόνο υψηλή πίεση και ατμός, γεγονός που τα καθιστά απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον.

Χαμηλό ποσοστό υγρασίας (λιγότερο από 10%) και μεγάλη  πυκνότητα (>1.100 kgr/m3), γεγονός που επιτρέπει την καύση του και  την υψηλή θερμαντική του απόδοση.  Επιπλέον οι μικρές του διαστάσεις και η γεωμετρικότητα του σχήματός του, επιτρέπουν την εύκολη αποθήκευση και χειρισμό του. Σε αυτό συμβάλλει και η δυνατότητα συσκευασίας τoυ σε σάκους των 15 και 50 kgr.
Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας, τα wood pellets  έχουν ως ποιοτικό standard την παραγωγή μόνο 1% τέφρα κατά την καύση του. Αυτό επιτυγχάνεται από το συνδυασμό της παραγωγικής διαδικασίας και της καθαρότητας των υλικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: