Αιθανόλη -Τζάκια χωρίς καμινάδα


ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ ΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΤΖΑΚΙ     ΑΙΘΑΝΟΛΗ ΤΖΑΚΙΑ       ΤΖΑΚΙΑ ΑΙΘΑΝΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΟ 

ΑΙΘΑΝΟΛΗ ΑΥΣΤΤΗΡΑΣ


   
Η αιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη (C2H5OH) είναι ένα άχρωμο διαυγές υγρό  το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον.
Σαν πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοαιθανόλης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σακχαρούχα, κυτταρινούχα κι αμυλούχα φυτά.  
 Ο κύριος τρόπος παραγωγής της είναι η ζύμωση των αμυλούχων – σακχαρούχων συστατικών για την παραγωγή αιθανόλης κι ο διαχωρισμός της από τα λοιπά συστατικά με απόσταξη.  Στην Ελλάδα οι ενεργειακές καλλιέργειες από τις οποίες μπορεί να παραχθεί βιοαιθανόλη είναι οι παραδοσιακές: σιτάρι, κριθάρι, αραβόσιτος, ζαχαρότευτλα κι η «νέα» καλλιέργεια του γλυκού σόργου.

    Δεν παράγουν καπνό και κατάλοιπα κατά την καύση. 
     Δεν χρειάζονται καμινάδα.
Οι καυστήρες  αιθανόλης έχουν  μικρή θερμική απόδοση, και μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε.
  
ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ ΑΙΘΑΛΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΑΙΘΑΝΟΛΗ ΡΕΘΥΝΜΟ      ΑΙΘΑΝΟΛΗ ΤΖΑΚΙ

    Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


ΑΙΘΑΝΟΛΗ ΡΕΘΥΝΜΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΚΗΣ
   Γεμίζετε τον καυστήρα με το δοχείο που περιέχει την βιοαιθανόλη (σε υγρή μορφή) και το        ανάβετε. Υπάρχει δυνατότητα αυξομείωσης της εντάσεως της φωτιάς και σβήσιμο αυτής οπότε  εσείς επιθυμείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: